Prajitura cu crema mascarpone si banane

de stefy_a in Prajituri, 26 Noi 2016 | 9834 vizualizari

 

INGREDIENTE

(pentru o tava de 20x30cm)

Blat:

- 5 oua

- 175 g zahar

- 7 linguri faina

- 6 linguri ulei

- 1/2 plic praf de copt

-4 linguri cacao

Crema mascarpone:

- 250 g mascarpone

- 200 g unt la temperatura camerei

- 6 linguri zahar pudra

- 3 banane tari

Glazura de ciocolata:

- 200 g ciocolata

- 125 g frisca lichida

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema mascarpone si banane:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana cand spuma formata este tare si zaharul s-a topit complet.

Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si se omogenizeaza cu ajutorul unei linguri.

Se adauga apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt si se amesteca cu lingura incet, pana la incorporarea totala a fainii.

Jumatate din compozitie se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 160 de grade, timp de circa 15-20 de minute - faceti testul cu scobitoarea! daca scoateti scobitoarea curata din blat, atunci blatul este copt, daca scoateti scobitoarea cu putina compozitie pe ea, mai asteptati putin caci blatul nu e gata!

Cand este gata, se scoate tava si se lasa la racit si se coace si a doua foaie sau puteti coace o singura foaie pe care apoi o lasati sa se raceasca si o taiati in doua foi subtiri. 

Se lasa foile la racit si se trece la pregatirea cremei.

Crema mascarpone:

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza bine cu zaharul pudra. Se adauga apoi mascarponele si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare.

Glazura de ciocolata:

Ciocolata rupta bucati se pune cu frisca, la foc mic. Se lasa pe foc pana se topeste ciocolata, dar fara a lasa amestecul sa fiarba.

Se amesteca in continuu, pana cand ciocolata este topita. Glazura se lasa putin la racit, timp in care se asambleaza prajitura.

Asamblare:

Pe un platou se asaza primul blat. Se unge blatul cu jumatate din crema de mascarpone. Peste aceasta, se adauga al doilea blat si peste el restul de crema. Peste acesta, se asaza feliile de banane, taiate acum. In final, peste feliile de banane, se toarna glazura de ciocolata.

Se lasa la frigider minim 4 ore (pana cand glazura de ciocolata s-a intarit) si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema mascarpone si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese si crema mascarpone